Η Ηellenic Cables εισέρχεται στην αγορά καλωδίων Υψηλής Τάσης της Γαλλίας

Hellenic Cables-Η Ηellenic Cables εισέρχεται στην αγορά καλωδίων Υψηλής Τάσης της Γαλλίας

Για πρώτη φορά η Ηellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, θα προμηθεύσει τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας (RTE) με υπόγεια καλώδια 90 kV και 225 kV.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021

Η Hellenic Cables που αποτελεί τον κλάδο καλωδίων της Cenergy Holdings, επιλέχθηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Réseau de Transport d’Electricité («RTE»), διαχειριστή του εθνικού συστήματος μεταφοράς της Γαλλίας, για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης 90 kV και 225 kV, σχετικών εξαρτημάτων καθώς και την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης.

Η σύμβαση, διάρκειας τριών ετών με δυνατότητα παράτασης επιπλέον δύο ετών, αφενός δίνει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης της Ευρώπης, αφετέρου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλοι διαχειριστές δικτύων όπως η RTE στις δυνατότητες της Ηellenic Cables. 

Τα καλώδια υψηλής τάσης θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα. Χάρη στο εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την τήρηση βέλτιστων εργασιακών πρακτικών, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει και να παρέχει υψηλής ποιότητας καλώδια ισχύος που εξυπηρετούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διεθνώς. 

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η RTE επέλεξε την Hellenic Cables αναγνωρίζοντάς την ως ένα προμηθευτή που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες του επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεισφέρουμε στο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με την RTE για μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, συμβάλλοντας στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη μέχρι το 2050.»

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables)

Η Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποθαλάσσια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Η Hellenic Cables διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της θυγατρικής της στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Hellenic Cables έχει υλοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 250 εκ. ευρώ για την παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο εργοστάσιο στην Κόρινθο. Η Hellenic Cables αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.hellenic-cables.com.

Σχετικά με την Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία μετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.