Homepage1
Homepage2
Homepage3
Homepage4
Homepage6
  Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο  
Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα προμηθεύσει inter-array καλώδια 66 kV και εξαρτήματα στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen


Αθήνα, 09 Ιουλίου 2020

Η Hellenic Cables, κορυφαίος προμηθευτής υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε σύμβαση από τη Seaway 7, που αποτελεί την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Subsea 7, για την προμήθεια καλωδίων inter-array 66 kV και των συναφών εξαρτημάτων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen. 

Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen είναι ένα έργο ισχύος 1.075 MW και βρίσκεται 27 χλμ από την ακτή Angus, στα ανοικτά της Σκωτίας όπου θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει από την Seagreen Wind Energy Limited. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό έργο στην Σκωτία και αναμένεται να παρέχει καθαρή ενέργεια σε περίπου 1 εκατομμύριο κατοικίες.  

Η SSE Renewables πρόσφατα ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την πρώτη φάση του Seagreen, ταυτόχρονα με την συμφωνία πώλησης μεριδίου 51 % του Seagreen 1 στην πετρελαϊκή εταιρία Total SA.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την παραγωγή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 320 χλμ inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE καθώς και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων. Τα καλώδια θα παραχθούν στην καθετοποιημένη και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παράδοση προγραμματίζεται έως τις αρχές του 2022.

H Seagreen Wind Energy Limited ανέθεσε στη Seaway 7 τη σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) των θεμελίων και των inter-array καλωδίων του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Seagreen 1. 

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables δήλωσε:  «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε την Seaway 7 σε ένα έργο το οποίο θα παρέχει ενέργεια χαμηλού άνθρακα σε περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και θα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο».


Σχετικά με την Seaway 7 
Η Seaway 7, επιχειρηματική μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Subsea 7, είναι ένας ικανός και έμπειρος συνεργάτης για την εκτέλεση έργων θαλάσσιων αιολικών πάρκων καθώς και ένας προμηθευτής εξειδικευμένων υπηρεσιών ανύψωσης και εγκατάστασης καλωδίων.


Σχετικά με την Subsea 7
Η Subsea 7 ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παράδοση θαλάσσιων έργων και υπηρεσιών στην εξελισσόμενη βιομηχανία ενέργειας, δημιουργεί βιώσιμη αξία όντας προτιμητέος συνεργάτης της βιομηχανίας για την παράδοση αποτελεσματικών υποθαλάσσιων λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.subsea7.com.


Σχετικά με την Ελληνικά Καλώδια
Η Ελληνικά Καλώδια είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποθαλάσσια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Η Ελληνικά Καλώδια διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της θυγατρικής της Fulgor, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόσφατα η Ελληνικά Καλώδια υλοποίησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 180 εκ. ευρώ για την παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο εργοστάσιο της Fulgor. Μελλοντικά, προγραμματίζονται πρόσθετες επενδύσεις στην τεχνολογία και καινοτόμες καλωδιακές λύσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους συμμετόχους της. Η Ελληνικά Καλώδια αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.hellenic-cables.com