Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικά Καλώδια και της Scottish & Southern Electricity Network για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων μέσης τάσης

Hellenic Cables-Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικά Καλώδια και της Scottish & Southern Electricity Network για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων μέσης τάσης

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2020

H Scottish & Southern Electricity Network («SSEN»), εταιρεία μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σκωτία, επέλεξε την Ελληνικά Καλώδια για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων μέσης τάσης τα οποία θα αντικαταστήσουν ήδη υπάρχοντα που διασυνδέουν νησιωτικές κοινότητες της Σκωτίας.

Η SSEN κατέχει και διαχειρίζεται το υποθαλάσσιο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας 11 kV και 33 kV της Βόρειας Σκωτίας, συνολικού μήκους 440 χλμ. Οι έλεγχοι ρουτίνας που διενήργησε η εταιρεία υπέδειξαν ότι ένα ποσοστό των καλωδίων αυτών πρέπει να αντικατασταθεί μέχρι το 2023 λόγω παλαιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνικά Καλώδια θα προμηθεύσει περίπου 90 χλμ υποβρύχιων καλωδίων 11 kV και 33 kV με ενσωματωμένες οπτικές ίνες καθώς και τα σχετικά παρελκόμενα όπως συνδέσμους μετάβασης για τη σύνδεση των ηλεκτρικών πόλων και των οπτικών ινών των υποβρυχίων καλωδίων με τα αντίστοιχα χερσαία καλώδια του δικτύου καθώς και επισκευαστικούς συνδέσμους.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια, στην Κόρινθο κατά το δεύτερο ήμισυ του 2020. Με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και την εφαρμογή βέλτιστων εργασιακών πρακτικών, το εργοστάσιο αυτό μπορεί να κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα συνεχόμενα μήκη υποβρυχίων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σχετικά με την Scottish & Southern Electricity Networks

Η εταιρεία Scottish & Southern Electricity Networks (SSEN) είναι το εμπορικό όνομα των εταιρειών Scottish and Southern Energy Power Distribution Limited, Scottish Hydro Electric Transmission PLC, Scottish Hydro Electric Power Distribution PLC (SHEPD) και Southern Electric Power Distribution PLC και που είναι μέρος του ομίλου εταιρειών της SSE PLC. Πρόκειται για μία από τις δύο εταιρείες ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η SSEN διαχειρίζεται δύο δίκτυα διανομής και ένα δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Διαχειρίζεται δύο από τις δεκατέσσερις άδεις διανομής στη Μεγάλη Βρετανία. Τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού της εταιρείας μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από 3,7 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στα βόρεια της Κεντρικής Ζώνης της Σκωτίας,, καθώς και στην Κεντρική Βόρεια Αγγλία. www.ssen.co.uk

Σχετικά με την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables)

Η Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποθαλάσσια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Η Hellenic Cables διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της θυγατρικής της στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Hellenic Cables έχει υλοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 250 εκ. ευρώ για την παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο εργοστάσιο στην Κόρινθο. Η Hellenic Cables αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.hellenic-cables.com.