Στην Ελληνικά Καλώδια ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Ørsted

Hellenic Cables-Στην Ελληνικά Καλώδια ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Ørsted

Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ελληνικά Καλώδια, κορυφαίος πάροχος λύσεων με-το-κλειδί-στο-χέρι για τη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, κέρδισε την ανάθεση σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίου καλωδίων 23 χλμ. από την Ørsted, παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η Ελληνικά Καλώδια Cablel®, θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις δοκιμές των inter-array υποβρυχίων καλωδίων 33kV και θα κατασκευάσει τα καλώδια στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων που διαθέτει στην Κόρινθο, με χρόνο παράδοσης τις αρχές του 2020.

Τα καλώδια προορίζονται για υποστηρικτική χρήση στο χαρτοφυλάκιο της Ørsted για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Εταιρεία είναι υπερήφανη και χαρούμενη για την υποστήριξή που θα προσφέρει στην Ørsted στον πρωτοποριακό ρόλο που κατέχει στη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η σύμβαση αυτή πιστοποιεί την δέσμευση αλλά και την ικανότητα της Εταιρείας να παρέχει ανταγωνιστικές και υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για την παγκόσμια βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Ως περαιτέρω απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Ελληνικά Καλώδια στην αναπτυσσόμενη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η Εταιρεία επεκτείνει την παραγωγική της δυνατότητα σε καλώδια inter-array στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο με στόχο να προμηθεύει ευρύ φάσμα καλωδίων σε εταιρείες ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως.

 

Σχετικά με την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables)

Η Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποθαλάσσια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Η Hellenic Cables διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της θυγατρικής της στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Hellenic Cables έχει υλοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 250 εκ. ευρώ για την παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο εργοστάσιο στην Κόρινθο. Η Hellenic Cables αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.hellenic-cables.com.