Homepage3
  Scurtă prezentare  
Încă din anul 1972 Grupul Cablel Hellenic Cables a produs cabluri submarine de energie cu izolaţie din polietilenă reticulată (XLPE), elastomeri (EPR) sau hârtie, precum şi cabluri submarine cu fibră optică. 
 
Grupul şi-a extins facilitatile filialei sale Fulgor, transformând-o într-una din fabricile cu tehnologii de ultimă generaţie pentru fabricarea cablurilor submarine de înaltă şi foarte înaltă tensiune, de tip static şi dinamic, pentru curent alternativ sau continuu şi cu izolaţie din polietilenă reticulată (XLPE), precum şi conducte submarine flexibile din polietilenă. Obiectivul Grupului este de a participa la proiectele la cheie naţionale şi internaţionale pentru interconexiuni subacvatice – submarine cu ajutorul cablurilor submarine, conductelor submarine, precum şi la proiecte din zona de coastă. 
 
Experienţa noastră tehnică în combinaţie cu investiţiile constante în echipamente avansate asigură niveluri de eficienţă şi calitate care îndeplinesc cele mai stricte specificaţii. 
Cablurile sunt produse in lungimi mari şi continue. Pentru fiecare tip de cablu societatea a dezvoltat manşoane de reparaţie şi manşoane de tranziţie dintre cablurile terestre şi cele submarine şi asigură personal instruit pentru instalarea acestora.
 
În cazul cablurilor de lungimi mari, acestea sunt încărcate direct la bordul navelor cablier prin intermediul unei linii de încărcare speciale. În cazul cablurilor de lungimi mai mici, acestea sunt încărcate pe tamburi sau plăci turnante speciale şi sunt transportate direct la punctul de lucru. 
 
Produsele noastre sunt disponibile conform standardelor naţionale şi/sau internaţionale, precum şi conform solicitărilor – specificaţiilor stabilite de către client.