Homepage3
  Societatea  
Fulgor S.A. a intrat în familia Grupului Cablel Hellenic Cables în iunie 2011 ca una dintre societăţile deschizătoare de drumuri în sectorul fabricaţiei de produse de înaltă calitate avansate din punct de vedere tehnologic şi al furnizării de proiecte integrate la cheie. Fulgor este, printre altele, una dintre puţinele societăţi specializate în interconexiuni prin cabluri submarine. 
Pe parcursul ultimilor 40 de ani, Fulgor S.A. a finalizat cu succes multe proiecte la cheie, inclusiv de furnizare şi instalare de cabluri submarine de înaltă tensiune, cabluri submarine de medie tensiune şi de fibră optică, precum şi de cabluri compozite (cabluri de energie şi fibră-optică).  
 
Fulgor S.A a realizat primul proiect la cheie în anul 1972, şi până în prezent societatea a instalat mai mult de 880 de kilometri de cabluri submarine de energie de până la 33 kV, precum şi mai mult de 2.200 de kilometri de cabluri submarine de fibră optică cu ajutorul personalului instruit special în acest sens şi antreprenori specializaţi. 
 
Implementarea de către Grupul Cablel Hellenic Cables a unui program de investiţii extins în cadrul societăţii, de peste 69 milioane €, pentru producţia de cabluri submarine de înaltă tensiune a contribuit la crearea renumelui societăţii şi al grupului în general. În acelaşi timp, a creat condiţiile corespunzătoare pentru furnizarea unei game largi de produse cu o tehnologie avansată şi o calitate recunoscută, sub denumirea comercială de Cablel®.
 
Pentru a îndeplini particularităţile tehnice pentru dezvoltarea de produse avansate din punct de vedere tehnologic, prin intermediul societăţii mamă Hellenic Cables S.A., societatea a încheiat un contract de transfer de expertiză cu societatea Viscas, unul din cei mai mari producători de cabluri submarine şi filială a societăţilor japoneze Fujikura şi Furukawa.
 
Societatea deţine instalaţii acoperite care se întind pe 82 acri pe o suprafaţă totală de 206 acri. Capacitatea sa anuală este de 50.000 de tone de cabluri şi 96.500 tone de conductoare de cupru şi aluminiu. 
 
Principalele categorii de produse şi servicii oferite de Fulgor S.A. sunt: 
 
 • Proiectare, fabricare şi instalare:
  • Cabluri de energie (joasă, medie, înaltă şi foarte înaltă tensiune) subterane şi submarine
  • Cabluri optice (subterane şi submarine)
  • Cabluri compozite (de energie: joasă, medie, înaltă/foarte înaltă tensiune cu fibră optică) subterane şi submarine.
 
 • Proiectare şi fabricare
  • Cabluri de telecomunicaţii
  • Profile masive din cupru 
  • Profile masive din aluminiu
  • Conductoare