Cabluri de înaltă şi foarte înaltă tensiune  
Grupul produce cabluri de înaltă tensiune din anul 1970. Mai exact, din 1970 până în 1996 Grupul a produs cabluri de tensiune înaltă cu izolaţie din hârtie. Începând cu anul 1996, Grupul a produs cabluri de înaltă tensiune cu izolaţie din polietilenă reticulată (XLPE). În 2008 Grupul a dobândit capacitatea de a produce cabluri de foarte înaltă tensiune cu izolaţie din polietilenă reticulată (XLPE) cu o tensiune nominală de până la 500kV. 
 
Investiţiile constante în producţia de cabluri de înaltă şi foarte înaltă tensiune, în instalaţiile de testare, în educaţia şi formarea personalului tehnic sunt o mărturie a faptului că Grupul Cablel Hellenic Cables livrează constant produse fiabile de ultimă generaţie. 
 
Cablurile de înaltă tensiune sunt construite cu conductoare din cupru sau aluminiu şi cu izolaţie XLPE super cleanTM. Straturile semiconductoare extrudate sunt aplicate peste şi sub izolaţia XLPE în mod simultan de către un cap de extruder triplu. Deasupra ecranului extrudat aplicat peste izolaţie se aplică un ecran metalic ce constă din sârme de cupru sau o manta de plumb sau aluminiu. Pentru mantaua exterioară de protecţie se utilizează materiale precum PVC, HDPE şi LSF. Se pot furniza sisteme DTS (sisteme de detectare a temperaturii distribuite) şi DCR (sisteme de evaluare dinamică a cablurilor). 
 
Produsele noastre sunt disponibile conform standardelor naţionale şi/sau internaţionale, precum şi conform solicitărilor – specificaţiilor stabilite de către client.