Soluţii logistice  
Grupul nostru poate furniza diverse soluţii logistice clienţilor în ceea ce priveşte toate tipurile de produse pe care le fabricăm.
 
Cabluri submarine. Cablurile submarine pot fi ambalate/depozitate pentru client:
 
A. Tamburi metalici 
 • Tamburii metalici pot fi de diferite dimensiuni în funcţie de cerinţele clientului şi specificaţiile logistice ale proiectului. Cablurile pot fi furnizate ca lungime continuă.
  • Lungimea maximă a cablului per tambur depinde de secţiunea transversală/greutatea a cablului şi de restricţiile aplicabile cu privire la manipulare/transport. 
  • De obicei greutatea brută maximă a unui tambur este de 200 de tone.
 • Transportul de la fabrică se poate face cu camioanele speciale ale societăţii sau cu ajutorul vapoarelor care ancorează în portul Fulgor.
 
B. Coşuri portabile 
 • Cablurile pot fi furnizate ca lungimi continue, în funcţie de capacitatea coşului. Dimensiunile unui coş sunt de regulă 8m x 8m x 4m ( L x l x Î )
  • Diametrul interior al coşului este ajustat corespunzător pentru a se potrivi cu raza minimă de încovoiere al cablului înfăşurat. 
  • Lungimea maximă a cablului pe tambur depinde de secţiunea transversală/greutatea cablului şi de restricţiile aplicabile cu privire la manipulare/transport. 
  • De obicei greutatea brută maximă a unui tambur este de 300 de tone.
 • Transportul coşurilor de la fabrică se poate face doar cu ajutorul navelor ce ancorează în portul Fulgor.
C. Depozitarea internă în tancurile de cablu sau plăcile turnante ale fabricii
 • Cablurile pot fi furnizate ca lungimi mari continue, în funcţie de cerinţele proiectului.
 • Cablurile pot fi încărcate direct într-o navă de transport sau navă-cablier care soseşte în portul fabricii.
 • Încărcarea cablului se realizează cu ajutorul unor linii de încărcare dedicate care fac legătura dintre tancurile de cablu ale fabricii şi punctul de încărcare al portului fabricii.
 
Întrucât a finalizat o investiţie relativ nouă, Grupul Cablel Hellenic Cables oferă tancuri de cablu statice pentru depozitarea cablurilor submarine de medie tensiune, cât şi plăci turnante de mare capacitate pentru depozitarea oricărui tip de cablu submarin şi în special pentru cablurile submarine de înaltă tensiune.
 
Cabluri terestre:  Grupul oferă zone de depozitare în aer liber şi depozite închise pentru depozitarea oricăror tipuri de produse şi accesorii care sunt furnizate de sub-furnizorii şi sub-contractorii noştri sau care sunt fabricate de noi.
Suporturi speciale sunt furnizate pentru depozitarea şi transportul în siguranţă al tamburilor de mari dimensiuni. În plus, în funcţie de proiect şi de cerinţele clientului, putem depozita cablurile care sunt pregătite de livrare în unităţile noastre pentru o lungă perioadă de timp. 
 
Accesorii: Accesoriile de cabluri furnizate de sub-furnizori certificaţi şi de renume sunt depozitate în depozitele noastre în vederea transportării împreună cu cablurile aferente către destinaţia finală a proiectului. La cerere, Grupul nostru are de asemenea posibilitatea de a depozita în siguranţă orice obiecte relevante ale clienţilor.